Witam. Obecnie pomykam na gwincie budżetowym AP. Po pół roku użytkowania zawias chyba powoli zaczyna się kończyć - praktycznie na każdym dołku dobija i jazda stała się bardzo niekomfortowa. Planuję zakupić zestaw sprężyny + amory i rodzi mi się parę pytań. Mam do kupienia w dobrej cenie sprężyny Eibach ProKit tylko ,że do kombi, a ja mam hatchback-a. Sprzedawca w IC twierdzi ,że będą pasować. Do kombi mają 1020kg nacisku na tył ,a do HB 1000kg i tylko tym się różnią - moje pytanko czy jest tak faktycznie (żebym nie wyszedł na tej promocji do tyłu ). Drugie pytanko dotyczy amorów. Myślałem o B6 ale rozmawiałem z paroma osobami i mówią żebym się nie zdziwił jak będę miał podobnie twardo jak na gwincie. Chodzi mi też po głowie seria od RS-a lub golfa GTI , Leona. Streszczając moje wywody pytanie brzmi: czy sprężyny Eibach ProKit do O1 Kombi będą pasowały do O1 HB? I jakie amory kupić do tych sprężyn żeby znaleźć równoważnie między "deską" a "tapczanem"? Pozdrawiam.
Kolego i jak zakupiłeś sprężyny? pasowały z Kombi do HB??
Auto: Octavia 1 1.9 TDI AHF 110KM 2000r
---
Pomogę - Kasowanie Błędów Nowy Dwór Maz i okolice
OPEL (OP-COM do 2010) i VAG (VW Audi Skoda Seat do 2004 - czasami do 2010)
Tak. Pasowały z kombi. Kupiłem amory KYB USR i do tego ten zestawik Eibach-a Prokit. Wiadomo ,że nie ma już takiego wyglądu jak na gwincie, ale teraz jazda to czysta bajka.
Mam kilka pytań dotyczących tylnych sprężyn.
Czy sprężyny w Golfie IV kombi są takie same jak w Octavii I kombi..? i czy jest jakaś różnicach w tych sprężynach w zależności od silnika (mam na myśli benzyna a diesel)..?
Po za oryginalnymi jakiej firmy sprężyny polecacie...? Nie mam na myśli sportowych.
Przód zostanie na starych.
Chcę tylko ponieść tył. Zastanawiałem się nad wstawieniem sprężyn z Golfa IV kombi.
Czy jest jakaś różnicach w tych sprężynach w zależności od silnika (mam na myśli benzyna a diesel)..?
Proszę zamawiać wysokiej jakości sprężyny przemysłowe od specjalisty w dziedzinie sprężyn technicznych. Wyprodukowane zgodnie z surowymi wytycznymi bezpieczeństwa. Proszę złożyć zamówienie!
Komentarz